FitChef

Fit worden met “FitChef” van Mark van Oosterwijck? Onze ervaring:

Een mooi, gezond en fit lichaam, dat je met trots zou laten zien op het strand:dat wil iedereen wel. Helaas is het maar voor weinig mensen weggelegd. En het lijken juist vaak die mensen te zijn bij wie het komt aanwaaien; zij hoeven nauwelijks moeite te doen om slank en fit te zijn. Misschien is dat bij jou wel anders.

Juist voor mensen zoals jij zijn er veel boeken geschreven. Eén daarvan is “FitChef” van Mark van Oosterwijck. Wij hebben dit receptenboek doorgenomen en delen graag onze ervaringen met jou. Lees daarom snel onze review van “FitChef” en kijk of het iets voor jou is!

 

Wat is FitChef precies?

FitChef is een receptenboek, geschreven door Mark van Oosterwijck. Er staan zowel ontbijt-, lunch-, en dinergerechten in, bedoeld voor mensen die naast afvallen ook zichtbaar gespierd, oftewel droog willen worden.

Het is gebaseerd op vijf pijlers, namelijk:

  • Balans
  • Eenvoud
  • Smakelijke recepten
  • Verzadigd gevoel
  • Betaalbaarheid

 

Balans

Volgens Van Oosterwijck zorgt FitChef ervoor dat je door het gebruik van het receptenboek wel alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat je je energiek en voldaan blijft voelen.

Je lichaam heeft namelijk een reeks voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren, de zogeheten macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, en vetten). De recepten van FitChef zorgen ervoor dat je deze 3 voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt. Ook zitten er een aantal koolhydraatarme recepten in, voor de dagen waarop je niet sport. Dan heb je namelijk minder koolhydraten nodig en is het beter om daarop te minderen.

Eenvoud

De recepten in FitChef zijn zo opgebouwd dat ze niet veel tijd vereisen en niet moeilijk zijn om te bereiden. Je hebt de tijd nodig om je normale dingen te doen, want afvallen doe je natuurlijk niet even. Er zijn geen shortcuts tot een toplichaam, je zal er moeite in moeten steken. Als je dan ook nog eens veel tijd kwijt zou zijn aan het maken van je gerechten werkt dit alleen maar als een gigantische motivator-rem.

Smakelijke recepten

De recepten in FitChef zijn volgens Van Oosterwijck verzekerd van een goede smaak zodat je geen dieet krijgt waarin alle recepten vreselijk zijn om te eten en dus gemotiveerd blijft de recepten te gebruiken.

 

Verzadigd gevoel

Je zou kunnen denken dat doordat je alle voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt en het dieet streeft naar een verzadigd gevoel, dat je op moet letten dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt.

Daar heeft FitChef op gerekend, want de eiwitrijke gerechten zijn zo samengesteld dat je wel een vol gevoel krijgt, maar met minder calorieën zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Betaalbaarheid

Superfoods zijn hot op dit moment bij mensen die af willen vallen en gezond willen leven. Alleen is het zo dat die superfoods vaak aan de prijzige kant zijn, iets waar je absoluut niet op zit te wachten.

FitChef baseert zich niet op superfoods, alleen op de benodigde voedingsstoffen die je gewoon met normaal voedsel binnen kan krijgen. De recepten zijn zo samengesteld dat ze niet bestaan uit dure ingrediënten, zodat je niet veel geld kwijt bent om de recepten te maken.

Het is opgebouwd uit 20 ontbijtrecepten, 20 lunchrecepten, 20 dinerrecepten, 15 snackrecepten, 15 smoothierecepten, en 10 soeprecepten.

Wie is Mark van Oosterwijck

Mark van Oosterwijck is initiatiefnemer van dit boek. Het boek is het resultaat van zijn persoonlijke strijd tegen overgewicht. In de loop der jaren heeft hij geleerd dat gezond eten helemaal geen straf hoeft te zijn en dat jezelf uithongeren averechts werkt om er beter uit te zien. Het is niet een kwestie van minder eten, maar een kwestie van de juiste keuzes maken. Het is belangrijk dat je je lichaam alles geeft wat het nodig heeft op optimaal te functioneren, én dat is precies waar dit boek je bij gaat helpen.

De recepten in het FitChef boek zijn samengesteld met culinaire ondersteuning van Clara ten Houte de Lang (o.a. auteur van het Lekker lang Jong boek.). Eindredactie en coördinatie is verzorgt door Karin Lassche.

De eiwitrijke recepten bevatten enkel de benodigde basis ingrediënten, zijn snel te bereiden en geven je een verzadigd gevoel. Dit betekent dat je met deze eiwitrijke recepten in verhouding weinig calorieën binnenkrijgt. Dit is volgens de auteur de sleutel tot succes naar een slank en fit lichaam. Zo verklein je de kans dat je grijpt naar zoete snacks die ‘onnodig’ extra calorieën leveren.

Op welk soort dieet is FitChef gebaseerd?

FitChef is vooral een eiwitrijk dieet, waarbij een deel koolhydraatarm en een deel juist koolhydraatrijk is. Dat komt omdat FitChef vooral gemaakt is voor sporters, en daar ligt eigenlijk het grootste nadeel van FitChef.

FitChef is namelijk geen dieet zoals een normaal koolhydraatarm dieet. Het is namelijk bedoeld voor mensen die naast diëten ook (intensief) sporten om ook droog te worden. Dus ben je op zoek naar een dieetboek waarbij je puur door je voeding aan te passen afvalt? Dan kun je dit nog wel volgen (je valt immers wel af door deze recepten), maar dan is het slimmer een ander receptenboek aan te schaffen.

Ook als je vegetariër bent is dit boek helaas niet voor jou bedoeld, er zitten namelijk meerdere vleesgerechten in.

Wat zeggen bestaande klanten over FitChef?

De volgende reacties zijn van de Facebookpagina van Drogespieren.nl gehaald

Magriet: Heel fijn en duidelijk boek. En eindelijk een boek met normale door de weekse gerechten . Probleem met veel kookboeken en dieetboeken vind ik dat er gerechten in staan waar je verl teveel voor moet doen of vergezochte ingrediënten. Ik hou en kan goed koken. Maar voor gewoon door de week met de kinderen erbij moet niet te veel werk zijn en normale ingrediënten. Ik weet wel magere gerechten maar mis soms inspiratie en verval elke week in dezelfde dingen. Dat wordt zo saai!
Dit boek geeft mij eindelijk inspiratie voor de gewone door de week maaltijden. Top

Pieter: Tijdje geleden dit boek besteld. Echt top recepten!

Ellemarie: Ik heb het boek al een tijdje en het is echt geweldig! Lekkere recepten, makkelijk en best snel te maken.En omdat ik zelf geen vlees eet, moet ik opletten dat ik toch genoeg eiwitten binnen krijg. Met dit boek prima te doen. Goede info! Ik ben er al drie weken uit aan ’t koken! Tot ieders plezier hier in huis. Ik heb het ook aangeraden aan mijn personal trainer en al zijn andere klanten.

William: Heb het boek binnen, mijn complimenten !! Prachtig vormgegeven en helder geschreven. Hier gaan we veel plezier aan beleven. Top

Conclusie: is FitChef de moeite waard?

Over het algemeen is FitChef een aanrader. Het is niet duur, boekt blijvend resultaat in plaats van kort resultaat, en de recepten zijn makkelijk en snel te bereiden. Drogespieren.nl en Mark van Oosterwijck hebben zich al eens bewezen met Vet Verliezen 1.0, en leveren ook nu weer resultaat.

Wat iets minder is, is dat het eigenlijk alleen geschikt is voor mensen die naast het volgen van dit dieet ook nog eens flink bezig zijn om te bewegen. Dus als je rustig aan, puur op voeding gezien wilt afvallen, is dit boek niet iets bijzonders voor jou. Ook als je vegetariër bent is het aangeraden hier van af te blijven. Maar afgezien van deze puntjes, is FitChef zeker de moeite waard om te proberen.

 

Waar kan je het boek kopen?

Het boek is verkrijgbaar op de website van Mark van Oosterwijck via de volgende link. Er geldt een 100% garantie: bereik je streefgewicht of krijg je geld terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *